MAPLINE OY:N UUTISIA    

2.12.2008

Etelä-Savon pelastuslaitokselle karttavihkot

Mapline Oy on toimittanut Etelä-Savon pelastuslaitoksen viranomaiskäyttöön koko Etelä-Savon maakunnan kattavat karttavihkot. Yksi karttasarja käsittää 23 vihkoa, joista jokainen kattaa n. 31x38 km alueen. Karttavihkot ovat pääasiassa 56 -sivuisia ja perustuvat Maanmittauslaitoksen maastokartta-aineistoon mittakaavassa 1:20 000. Tulostusmateriaalina käytettiin säänkestävää paperia, joka sietää hyvin myös kosteampia olosuhteita. Paikallisille yksiköille toimitettiin lisäksi oman kohdealueen kattavat karttavihkot sijoitettavaksi ajoneuvoihin.

A4-kokoisten vihkojen käsittely ja sijoittaminen ajoneuvo-olosuhteissa sujuu ongelmitta. Näppärästä koosta huolimatta vihkomuodolla pystytään kattamaan huomattavasti laajempia alueita kuin lakanamallisella kartalla. Karttavihko täydentää ajoneuvoissa tietotekniikan tarjoamia navigointipalveluja ja kirjallisella käyttöliittymällä on aina omat etunsa käytettävyyden suhteen. Karttavihkoilla varmistetaan omalta osaltaan palo- ja pelastusviranomaisten toimintavalmius.

Myös yksittäisiä karttavihkoja omien sijainti- ym. määrittelyjen mukaisena on mahdollista tilata Mapline Oy:n verkkokaupassa Mapline24.com. Lisätietoja karttavihkoista osoitteessa http://www.mapline24.com/maps.php?id=vihko


Kuvassa palopäällikkö Tuomo Halmeslahti Etelä-Savon pelastuslaitoksen puolesta vastaanottamassa karttavihkoja, Mapline Oy:n edustajana Jarmo Munck.



15
.6.2007

KRV-2007, suurin suunnistuskarttojen tulostusurakka

Kainuun Rastiviikon kartat ovat juuri valmistuneet K-Mapin tulostuspalvelusta ja 250kg karttoja on matkalla kohti Vuokatin Urheiluopistoa. Karttatulostuksen kokonaismäärä on KRV-2007 hyvästä ilmoittautumismäärästä johtuen reippaat 20 000 kappaletta, kyseessä on suurimpia karttatulostuksia tähän mennessä. Karttatulostusta tehtiin n. 3 työpäivää ja lisäksi vielä tarkistukset sekä paketoinnit päälle. Viikko on ollut K-Mapin karttatulostuspalvelussa erityisen tiivis, koska alkuviikosta tulostettiin lisäksi Lapuan MC-Sprinttikilpailun kartatkin juuri ennen tapahtumaa.

KRV-2007 kilpailunjohtaja Mika Tuononen kertoo, että aikaisemmat hyvät kokemukset rohkaisivat järjestäjät tähän todennäköisesti maailman suurimpaan suunnistuskilpailujen tulostustekniikalla toteutettuun karttaurakkaan. Työn luotettavuus, hintalaatu suhde ja joustava aikataulu olivat ratkaisevat tekijät kun tulostus vaihtoehto valittiin kirjapainon ja
tulostuksen väliltä jatkaa Tuononen. Karttaprojekti etenee suunnitelmallisesti myös jatkossa sillä karttojen pussitus aloitetaan ensi maanantaina Vuokatissa ja järjestäjät uskovat karttojen olevan kilpailuvalmiina jo ennen juhannusta.
Kilpailunjohtajan toiveena on, että lähivuosien aikana löydettäisiin kustannuksellisesti ja laadullisesti kilpailukykyinen tulostusmateriaali, joka kestäisi vettä ja likaa. Tällöin yksi suuri työvaihe eli karttojen suojamuovien pussitus jäisi pois. Toistaiseksi vuosien testaustyön aikana ei ole vielä löytynyt suunnistukseen sopivaa ratkaisua säänkestävien tulostuksien saralla.

Lisätietoja Kainuun Rastiviikosta >>
 



7
.6.2007

Karttaikkuna Oy / Mapline24.com -verkkokauppa Korian Erämessuilla 8.-10.6.2007


Tervetuloa Ha D3-osastollemme tutustumaan mm. Jääkäri-karttoihin, lisätietoja Erämessuista >>


31.5.2007

Mikkeli-Jukola 2009 nettisivut julkaistu www.jukola2009.net -osoitteeseen

Karttaikkuna Oy mukana toteuttamassa internetviestintää järjestäjäseura Navin kanssa solmitun yhteistyösopimuksen kautta.


27.5.2007

Pasi Jokelainen Suomen Suunnistusliiton karttavalvojaksi



Pasi Jokelainen on valittu Suunnistusliiton uudeksi karttavalvojaksi 1.10.2007 alkaen pitkän aikaa tehtävää menestyksellisesti hoitaneen Jorma Aken jäädessä eläkkeelle. Suunnistusliiton karttavalvojan yksi tärkeimpiä tehtäviä on karttakoulutuksesta vastaaminen itse kouluttaen sekä yhteistyössä muiden kouluttajien kanssa. Koulutukseen liittyy myös päivittäisneuvonta ja tarvittava yhteydenpito erityisesti suunnistusseurojen omiin kartoittajiin.
"Suomessa on riittävästi seurojen kartantekijöitä tekemään karttojen päivityksiä ja kartoittamaan helppoja suunnistusmaastoja. Näiden kartantekijöiden koulutus, neuvonta ja työn laadun parantaminen ovat keskeisiä tehtäviä" kertoo Pasi tulevista haasteistaan.

Vaativien maastojen ja arvokilpailuiden kartoittamiseen Suomessa voisi olla muutama ammattikartantekijä enemmänkin. "Tällä hetkellä ammattilaisia on vielä riittävästi, mutta yhtään vähemmällä ei enää arvokilpailukarttoja saada valmistettua. Siis muutamalle hyväkuntoiselle nuorelle tosi ammattilaiselle olisi työtä tarjolla" jatkaa Pasi.

Ammattikartantekijöiden puolesta puhuminen ja puolien pitäminen ei varsinaisesti kuulu SSL:n karttavalvojalle, mutta taustalla on kuitenkin huoli tulevaisuudesta ja nykyisten henkilöiden jaksamisesta. "Toivottavasti liiton oto-henkilönä voin vaikuttaa ammattikartoittajien arvostukseen ja rohkaista seuroja satsaamaan laatutyöhön". Ratamestariasiat on sovittu jätettävän karttavalvojan tehtävien ulkopuolelle, mutta toki oma kokemus ratamestaritoiminnasta auttaa suunnistuskarttojen ja -ratojen yhteisessä maailmassa. "Viimeiset seitsemän peräkkäistä vuotta Kainuun Rastiviikon ratatyössä ovat opettaneet suurkilpailun järjestämisestä paljon" täsmentää tuleva karttavalvoja.

Pasi on 37-vuotias kajaanilainen, koulutukseltaan maanmittausteknikko. Työt Karttaikkuna Oy:ssä ovat nykyisin pääosin suunnistuskarttoihin liittyviä (kartoitus, väritulostus) sekä muita kartta- ja paikkatietotekniikan tehtäviä. Suunnistuksessa Pasi on nykyisin aktiivinen kilpakuntoilija ja hän on myös kuulunut SSL:n karttaryhmään kymmenen vuotta. Suunnistuskartoituksesta on kertynyt kokemusta jo yli 20 vuotta, joista viimeiset 13 vuotta ammattimaisesti K-Mapin & Karttaikkuna Oy:n palveluksessa.



2.4.2007

Kartta.org on nyt MAPLINE24.com

Olemme jatkaneet verkkokauppamme kehittämistä ja uudistamista, minkä seurauksena myös verkkokaupan nimi on vaihtunut. Kartta.org tunnetaan 1.4.2007 lähtien nimellä MAPLINE24.COM.

Uuteen osoitteeseen siirtyminen ei aiheuta muutoksia verkkokaupan käyttämisessä, vaan palvelemme asiakkaitamme entiseen tapaan uudessa osoitteessa.


6.2.2007

Savonlinnan kaupunginjohtaja vierailulla

Kaupunginjohtaja Janne Laine vieraili Karttaikkunassa tutustumassa uudenajan karttatuotantoon kuntavierailun yhteydessä. Vieraille esiteltiin tilauskarttatoiminnan lisäksi Kartta.org -verkkokaupan mahdollisuuksia ja etenkin uusia mobiilipalveluja, joiden avulla tähdätään mm. matkailumarkkinoinnin helpottamiseen.


Kaupunginjohtaja Janne Laine keskellä, vasemmalla Sulkavan kunnanhallituksen Hannu Auvinen ja oikealla Lasse Partanen.

 

22.1.2007

Kansanedustaja Olli Nepponen vierailulla

Mikkeliläinen kansanedustaja Olli Nepponen vieraili Sulkavan kuntavierailun yhteydessä Karttaikkunassa. Yritystietoiskun yhteydessä vieraalle tulostettiin malliksi maastokartta, jonka avulla esiteltiin Karttaikkunan tehokasta tuotantojärjestelmää. Markkinapotentiaalia kansanedustajan mielestä Kartta.org -verkkokaupan ja Jääkäri-karttojen osalta on erityisesti metsästyksessä sekä vapaa-ajanasutuksessa.


Jyrki Pulkkinen esittelee Kartta.org -verkkokaupan tuotosta kansanedustaja Olli Nepposelle. Oikealla Sulkavan kunnanhallituksesta Leila Virta ja vasemmalla Lasse Partanen.


Sulkavan kunnan johtoa seuraamassa Karttaikkunan esittelyä, etualalla kunnanhallituksen pj. Hannu Auvinen.

                                                   

18.12.2006 klo 16.20



Ja kiitos kaikille asiakkaillemme sekä yhteistyökumppaneillemme kuluneesta vuodesta ja hyvää uutta vuotta 2007


30.11.2006 klo 15.00

Karttojen tilaaminen entistä helpommaksi

Kartta.org verkkokauppa on kokenut täyden uudistuksen. Uuden tilausjärjestelmän avulla pyritään karttatilauksen yksinkertaistamiseen vaikka tuotevalikoima samalla laajenee. Uusina ominaisuuksina ovat erilaiset hakutoiminnot ja pohjakartan tarkastelun mahdollistava työkalu.

Vapaasti tilaajan rajattavissa olevien karttojen myyntiin erikoistunut Kartta.org -verkkokauppa ehti täyttää kaksi vuotta 1.11.2006. Suomen ensimmäistä vapaalla karttarajauksella toimivaa karttojen verkkokauppaa on kutsuttu myös Suomen ”vanhimmaksi” verkkokaupaksi tilaajiensa ikärakenteen mukaan. Verkkokaupan tilaajien keski-ikä on 43v. ja yli kuusikymmentävuotiaita on tilaajissa enemmän kuin alle kaksikymmenvuotiaita.

Kahden toimintavuotensa aikana kauppa on saavuttanut vankan aseman vapaasti rajattavien karttojen verkkomyynnissä ollen nyt selkeä markkinajohtaja alalla. Useat tuhannet tilaajat ympäri Suomen ovat saaneet karttansa Kartta.org -verkkokaupasta nopeasti ja helposti suoraan kotiin toimitettuna. Ehdoton suosikkiartikkeli on ollut Jääkäri-kartta, jonka käyttöominaisuudet ovat tehneet kartasta etenkin metsästäjien ja luonnossa liikkujien suosikin.

Tulevaisuudessa verkkokaupan kehitys jatkuu voimakkaana ja mukaan tulevat myös sähköiset karttapalvelut erilaisissa muodoissaan.

Uudistettu tilausjärjestelmä julkaistaan 1.12.2006 osoitteessa www.kartta.org


23.11.2006 klo 12.00 / 29.11.2006

Karttaikkuna 10v.  (Lehdistötiedote julkaisuvapaa 24.11.2006)
Sulkavalaisessa Karttaikkuna Oy:ssä on harjoitettu innokasta kehitystoimintaa alusta alkaen. Viime vuosituhannella kehitettiin kartta-aineistoja ja kartanjulkaisujärjestelmiä. 2000-luvun kehityspanostus on kohdistunut palvelintekniikkaan ja internet-palveluihin. Vuoden 2004 yritysjärjestely toi vauhtia teknologia-osaamisen vahvistuessa ja Kartta.org - verkkokaupan käynnistyessä. Seuraavana vuonna yhtiö sai Etelä-Savon Innosuomi2005-palkinnon osaamisestaan.
Kuluvan vuoden merkittävimpiä askeleita on Paikkatieto-operaattori-projektin käynnistyminen ja verkkokaupan uudistuminen entistä asiakaslähtöisemmäksi.

Kuvasatoa Karttaikkunan 10v-päivästä:
Sulkava-lehden juttu (pdf 300kt) >>



Karttaikkuna Oy:n perustaja ja hallituksen pj. Pellervo Kokkonen ja toimitusjohtaja Kristian Liljeström vastaanottamassa onnittelijoita; Sulkavan Lehden Pirjo Partanen (vas.) ja Suomen Soutuliiton toiminnanjohtaja Heikki Joskit.

Kaipolan koululaiset lauloivat "paljon onnea vaan" 10v-Karttaikkunalle.


Laajakaistatulostusta Oce:lta Markku Nevalainen (oik.).
Vasemmalta Pellervo, Krisse, Pekka Repo ja Jyrki Pulkkinen.


Iltamia vietettiin hauskoissa merkeissä Sulkavan kunnan edustushuvilalla Kukkapäässä.


Karttaikkunan nuoriso esitti yhteislaulua (Julia Munck, Lotta Kokkonen, Venla Liljeström, Ritva Kokkonen ja Veikka Liljeström).


Onnittelumaljat ojennuksessa.


Karttaikkunan hallituksen jäsen Hannu Ronkainen toi pienet ja vähän suuremmatkin saappaat (kokoa 48) 10v-tervehdyksenä. Jatkossa lienee siis tarkoitus siirtyä "suurempiin saappaisiin"..


Lotta ja Ritva esittivät myös soitantoa.

Kuvat: Tarja Hirvelä

19.11.2006

Karttaikkuna Oy 10v. (1996-2006) - avoimien ovien päivä Sulkavalla Tietorinteen toimistolla pe 24.11. klo 9.00-16.00


Päivän ohjelmassa karttatuotannon ja verkkokaupan esittelyä, yleistä tarinointia sekä etenkin kahvia ja pullaa. Vieraille tulostetaan veloituksetta A4-kokoinen 1:15 000 maastokartta halutusta paikasta Sulkavalta verkkokaupan esittelyn yhteydessä. Tervetuloa!

Karttaikkuna Oy:n perustiedot:
* perustettu 1.11.1996 Sulkavalla
* toimiala paikkatieto- ja karttapalvelut
* palvelut kattavat koko Suomen alueen
* asiakkaat kehittämisprojektit, julkishallinto, yhteisöt ja kuluttajat
* liikevaihto v. 2006 n. 0,4 milj. euroa
* liikevaihdosta tilauspalveluista n. 2/3 ja sähköisistä tuotteista 1/3.
* työntekijöitä 11 henkilöä, joista myynti-tuotannossa 6 ja tuotekehityksessä 5.
* omistaa 4 yksityishenkilöä.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Kristian Liljeström
puh. 015-471239, sposti kristian.liljestrom@karttaikkuna.fi 


19.6.2006

K-Map suunnistuskarttapalvelut / suunnistuskarttojen tulostuspalvelut palvelevat heinäkuussa ennakkotilausperiaatteella

Aikataulut heinäkuussa K-Map suunnistuskarttojen tulostuspalveluiden osalta ovat seuraavat:

vko 27        1.-7.7.2006     tulostuspalvelut toimivat ennakkovarauksesta

vko 28        8.-16.7.2006
     tulostuspalvelut paussilla (olemme Suomen Suunnistusviikolla, FIN5 Joensuussa )

vkot 29-30  17.-31.7.2006   tulostuspalvelut toimivat n. 1 viikon toimitusajalla tiedostojen saapumisesta ja vain ennakkovarauksella, ei siis päivittäisiä toimituksia; lähetä sähköpostia 2 viikkoa ennen h-hetkeä kristian.liljestrom@karttaikkuna.fi tai soita 0400-675646.

1.8.2006 alkaen normaalit online-tulostuspalvelut käytettävissänne.

Lisätietoa K-Map tulostuspalveluita www.k-map.net



13.6.2006

K-Map / Karttaikkuna Oy tulostaa 40. Kainuun Rastiviikon suunnistuskartat 17200 kpl


Lisää Rastiviikosta >>


8
.-11.6.2006

Karttaikkuna Oy / Kartta.org -verkkokauppa näyttävästi esillä Riihimäen XVII Kansainvälisillä Erämessuilla





Karttaikkuna Oy:n Kartta.org -verkkokauppa esittelee säänkestäviä Jääkärikarttoja ja helppoa karttojen tilausmahdollisuutta 8.-11.6. klo 10-19 Riihimäen Kansainvälisillä Erämessuilla osastolla U490, samalta osastolta löytyy tietoa Sulkavan Kylät ry:n toiminnasta. Erämessuilla on ennakko-esittelyssä myös syksyllä julkaistava Karttaikkunan kännykkäkarttapalvelu.
Eritystä kiinnostusta kovaankin käyttöön tarkoitetut Jääkäri-kartat ovat herättäneet jo viime vuonna retkeilijöiden lisäksi metsästysseuroissa sekä kalastajien keskuudessa - kuluvan vuoden uutuuksina ovat olleet karttavihkot ja suurikokoiset Jääkäri-kartat. Tervetuloa tutustumaan osastoomme, katso messutarjous Kartta.org -verkkokaupasta!

su-aamu klo 10.00 Riihimäki
Torstaina ja perjantaina Erämessuilla vieraili n. 8000-10000 katsojaa päivässä ja lauantaina muhkeat 19000 luonnosta kiinnostunutta vierasta. Sunnuntaina messuilla vieraili vielä n. 10000 kävijää - onnistunut tapahtuma kaiken kaikkiaan!

Lisätietoja Pekka Suomalainen puh. 0445 675 646.



8
.5.2006

Jouni Backman vierailulla Sulkavalla

Kansanedustaja ja SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman vieraili Sulkavan kuntavierailun yhteydessä Tietorinteellä ja Karttaikkunassa. Edellinen käynti ajoittui vuoteen 1999, joten nyt oli mukava hieman vertailla yhtiön kehityskaarta vuosien saatossa - myös tällä kertaa kartanvalmistusdemonstraatio onnistui verkkokauppaa hyödyntäen. Kehitystä oli tapahtunut kansanedustajankin mielestä.


Jyrki Pulkkinen (oik.) esittelee Kartta.org -verkkokaupan toimintaa Jouni Backmanille. Istumassa Sulkavan kunnanhallituksesta Hannu Auvinen, Kaisa Ralli ja Tarja Sinkkonen.



2
.5.2006 klo 22:00

Karttaikkuna Oy:n ja Navi ry:n yhteistyösopimus 2006-2009 allekirjoitettiin


Karttaikkuna Oy:n toimitusjohtaja Kristian Liljeström ja Navi ry:n puheenjohtaja Jorma Pöntinen (oik.) allekirjoittivat 2.5.2006 yhteistyösopimuksen suunnistuksen suurtapahtumien osalta vuosille 2006-2009 Etelä-Savon Liikunnan tiloissa Mikkeli-Jukolan järjestelytoimikunnan kokouksen yhteydessä (kuva Juhani Sihvonen).

Navi ry järjestää 2006 huippuliigan ja viestiliigan osakilpailut Puumalan Haukkovuorella. Vuonna 2007 on vuorossa R1 SM-kisat Ristiinan Suurlahdessa. Puumalan ja Ristiinan tapahtumiin Karttaikkuna Oy valmistaa kartoitukset kokonaispakettina. Vuonna 2008 järjestetään esikisana Esi-Jukola Suomenniemellä ennen kuin vuorossa on päätapahtuma Mikkeli-Jukola 2009. Kaikkiin näihin tapahtumiin kilpailun julkaisuista ja mm. internet-sivuista vastaa Karttaikkuna Oy Sulkavalta. Karttaikkuna Oy / K-Map suunnistuskarttapalvelut tunnetaan paremmin suunnistuspiireissä karttojen valmistajana, mutta etelä-savolaisena yrityksenä sillä on vankka kokemus myös sähköisestä viestinnästä mm. vuoden 2003 Jukolan Viestistä sekä monista pienemmistä suunnistustapahtumista.



27
.1.2006 klo 10:00

Kaipolan koululle valtakunnallinen Opinavain -palkinto

Educan uutiset; Opinavain-palkinto Kaipolan kyläkoulun jääkausiprojektille >>


Kaipolan koulussa Sulkavalla opetus on laadukasta ja sitä kehitetään jatkuvasti. Tunnustuksena tästä koulu voitti valtakunnallisen Opinavain 2005-palkinnon työtavalla Autenttien oppimisprosessi ympäristöön liittyvien ilmiöiden tutkimisessa, käytännössä työtapaa toteutettiin helmi-toukokuussa 2005 Jääkausi-projektissa.
Palkinnot jaettiin Educa-messujen yhteydessä 27.1.2006. Kilpailutehtävänä oli julkaista uusi ja käytännössä toteutettu työtapa, joka tukee, rohkaisee ja motivoi oppilaita ja opettajia parantamaan ja kehittämään opetusta ja oppimista.


Kaipolan porukka Educan esittelypisteellä.

Karttaikkuna Oy toimi projektin yhteistyökumppanina kehittäen tutkimusta varten MapHit-paikkatietopalvelun mobiilisovelluksella (pdf 150kt) sekä toimitti työskentelyä varten kartta.org-lähikarttoja.

Palkintotyön tiivistelmä (pdf 49kt)>>


Tutustu Kaipolaan: www.kaipolankyla.net tai kylän esite pdf-muodossa (347kt) >>


24
.11.2005 Savonlinna klo 15:00

Lehdistötiedote JULKAISUVAPAA 24.11.2005 klo 15.00 (tiedote word-tiedostona >>)
Karttaikkuna Oy voitti Etelä-Savon maakunnallisen INNOSUOMI 2005 palkinnon


Maakunnallinen palkinto luovutettiin Karttaikkunan Kristian Liljeströmille ja Jyrki Pulkkiselle 24.11.2005 Savonlinnassa Paviljongilla järjestetyssä INNOSUOMI 2005 -tapahtumassa.
(kuva: Anu Liljeström)


Karttaikkunaa muistettiin myös kotikunnan puolesta Sulkavan kunnan viirillä Innosuomi-palkinnon johdosta 22.12.2005 kunnanhallituksen ja -valtuuston joululounaan yhteydessä.
Kuvassa vasemmalta Karttaikkunan Jyrki Pulkkinen, kunnan hallituksen puheenjohtaja Hannu Auvinen, kunnanjohtaja Juri Nieminen, kunnanhallituksen varapj. Ari Partanen ja Karttaikkunan tj. Kristian Liljeström (kuva: Esa Repo)


Sanomalehti Itä-Savo uutisoi 25.11.2005 (pdf 620kt) >>
Juvan lehti uutisoi 1.12.2005 (pdf) >>
Sulkava-lehti uutisoi 1.12.2005 (pdf) >>

Kartta.org –kartat verkkokaupasta

Paikkatietoa kahvipöydälle
”Karttaikkunan kartoilla voi vaikkapa laskea mäkeä talvella tai käyttää syyskelillä sadeviittana, myös mitä parhaita pöytäliinoja ne ovat kun vaan muistaa aina välillä pesukoneessa pyöräyttää!”


Säänkestäviä maastokarttoja on voinut tilata internetin kautta Karttaikkunan palvelusta 1.11.2004 lähtien. Kartta.org -verkkopalvelu käsittää koko Suomen. Kartta.org -palvelu tarjoaa täysin uudenlaisen mahdollisuuden määrittää haluttu maastoalue, halutussa mittakaavassa, ja tilata siitä tehty kartta postin kautta suoraan kotiin.
Itse ostotapahtuma on helppo, nopea ja yksinkertainen. Valittavissa ovat kartan mittakaava, paperikoko ja –laatu. Alue valitaan sivustossa vapaasti internet-kartalta näpäyttämällä.
Täsmäkartoille on kysyntää. Entisaikojen peruskarttalehtiin verrattuna palvelu antaa käyttäjälleen täyden vapauden valita millaiselta alueelta ja millaisessa koossa kartta toimitetaan. Ennen yleensä kävi niin, että haluttu alue sijaitsi usean karttalehden alueella. Pienestäkin alueesta jouduttiin ostamaan monta perinteistä peruskarttaa. Uusi palvelu mahdollistaa esimerkiksi metsästysseuran maa-alueiden rajaamisen yhdelle kartalle. Verkkokauppa tarjoaa karttoja A4 koosta alkaen. Suurin tällä hetkellä tarjolla oleva karttakoko on 150x200 cm. Kartta-aineistona käytetään suuremmissa mittakaavoissa 1:5 000 – 1:25 000 Maanmittauslaitoksen ylläpitämää maastotietokantaa ja pienemmissä 1:35 000 – 1:70 000 topografikartta- aineistoa. Asiakas saa käyttöön tutun ja luotettavan karttatiedon.
Karttoja voi tilata säänkestävälle paperille tai lähes kaiken kestävälle jääkäri-kankaalle tulostettuna. www.kartta.org tarjoaa myös ajantasaiset kiinteistörajatiedot suoraan kartalle tulostettuna.


Odotettu palvelu

Julkishallinnossa, ammattimaisessa maa- ja metsätaloudessa, riistanhoidossa ja metsästyksessä sekä vapaa-ajan toimissa tarvitaan paljon erilaisia karttoja. Kuluttajille; retkeilijöille, luonnossa liikkujille, marjastajille ja sienestäjille sekä kesämökkiläisille omista kartoista on hyötyä ja iloa. Olipa kyseessä pieni tai suuri kartta tärkeintä on tilaajan vapaus valita oman kartan ominaisuudet ja sijainti – juuri oikeasta paikasta ja saada varmuus nopeasta oikea-aikaisesta toimituksesta!

INNOkasta teknologian kehitystyötä

Kartat tuotetaan Karttaikkuna Oy:n kehittämällä MapHit - paikkatietopalvelimella, joka muodostaa asiakkaan tilaaman täsmäkartan automaattisesti tulostusvalmiiksi. Myös verkkokauppatekniikka, karttojen julkaisu- ja tulostusjärjestelmä sekä kartta-aineistojen päivitystekniikka on yhtiön omaa tuotantoa.
MapHit-paikkatietoalusta ja siitä tuotteistettu Kartta.org –palvelu ovat syntyneet Karttaikkuna Oy:n omana tuotekehitystyönä halusta ratkaista kartanvalmistuksen ja karttojen jakelun ongelmakohdat nykypäivän tietoverkkojen mahdollisuuksia hyödyntäen "karttoja korvesta" -periaatteella.
Kartta.org –verkkokauppa tarjoaa ensimmäisenä ja ainoana Suomessa karttojen helpon tilausmahdollisuuden tehokkaalla tilaus-tuotanto- toimitusketjulla.
Tällä hetkellä pääpaino suunnittelussa ja tuotekehityksessä ovat MapHit –paikkatietopalvelimeen perustuvat henkilökohtaisen paikannuksen ja navigoinnin sovellukset, jotka toimivat älypuhelimin ja bluetooth-GPS:n avulla. Yhtiön tavoitteena on tuoda markkinoille edulliset ja helppokäyttöiset paikannuspalvelut, joita käytetään lähivuosien aikana tavallisilla matkapuhelimilla. Tulevaisuudessa nämäkin tuotteet ja mobiilikartat voidaan hankkia kätevästi Kartta.org –verkkokaupasta.


Kartta.org -palvelun toteuttaja Karttaikkuna Oy on sulkavalainen kartta-alan toimija,
lisätietoja antaa Jyrki Pulkkinen 0500 464 792 tai tj. Kristian Liljeström 0440 675 646 www.karttaikkuna.fi


 

13.12.2005 Parikkala

Parikkala sai uudet infotaulut (Parikkalan Sanomat 28.11.2005)


Parikkalan infotaulut on uusittu (kuva: Karttaikkuna, Jyrki Pulkkinen)

Opastaulut on tehnyt Karttaikkuna Oy Sulkavalta. Kartanpiirtäjä Jarmo Munck kertoo tavoitteena olleen, että tarvittava informaatio löytyy taulusta helposti. Maanmittauslaitoksen pohjakartasta käyvät ilmi muun muassa retkeilyreitit lähtöpaikkoineen sekä nähtävyydet.
- Näkökulma on matkailijan, Munck korostaa.
Kohteita on Parikkalassa runsaasti. Munckin mukaan Parikkalan infotaulujen liiterilintu on ainutlaatuinen. Linnun viserrys jatkuu entiseen tapaan.
Lintuinmaan hankevetäjänä taulujen uusimiseen osallistunut Sari Roiha uskoo, että matkailija löytää nyt etsimänsä kohteet karttapohjalta entistä helpommin.
Uudet taulut asennettiin Koitsanlahdelle, Kägösen pihalle, Parikkalan torille, Särkisalmen Essolle ja Akonpohjaan. Määrä lisääntyy kolmella, kun rautatieasema, Siikalahti ja Niukkala saavat omansa.


kuvateksti: Jarmo Munck on tauluihin tyytyväinen. (Kuva: Raine Hämäläinen)




13
.8.2005 Tahkovuori, Nilsiä klo 13:40

Karttaikkuna Oy / Kartta.org -verkkokauppa esillä Tahkon Erämessuilla


Karttaikkuna Oy:n Kartta.org -verkkokauppa esittelee säänkestäviä Jääkärikarttoja ja karttojen tilausmahdollisuutta 12.-14.8. klo 10-18 Tahkon Erämessuilla Nilsiässä. Eritystä kiinnostusta kovaan käyttöön tarkoitetut kartat ovat herättäneet metsästysseuroissa - uutuutena tulosteisiin saatavat ajantasaiset kiinteistörajatiedot.



7
.7.2005 Paljakka klo 22:45

Karttaikkuna Oy / K-Map suunnistuskarttapalvelut valmisti kaikki Kainuun Rastiviikon kartat ja ensi kertaa myös ratamestarityöt

Karttaikkuna Oy:n vuoden 2005 suurin urakka alkaa häämöttää loppuaan kun kolme neljästä osakilpailusta on Puolangan kunnan Paljakan maisemissa suunnistettu. Noin kolme vuotta kestänyt kartoitus, kartan valmistus ja ensi kertaa rastiviikon historiassa ostopalveluna toteutettu ratamestarityö on saamassa huomenna päätepisteensä kun viimeisetkin liki 3500 suunnistajan joukko on suorituksensa tehnyt. Kartat ja radat on todettu viikon aikana monissa kommenteissa parhaiksi mahdollisiksi - kaikki on siis sujunut suunnitelmien mukaisesti kertoi Pasi Jokelainen juuri rastireittiradan vedosta saavuttuaan iltahämärän laskeuduttua.
Kartoitustyön suorittivat Pasi Jokelainen, Rauno Asikainen ja Teemu Köngäs, samat miehet toimivat myös eri päivien ratamestareina.
Kainuun Rastiviikon sivuille >>


Kainuun Rastiviikon viimeisen päivän ratamestari Rauno Asikainen on juuri laittanut lähestymisrastin online-tekniikan valmiiksi seuraavaa kisapäivää varten (7.7.2005 Kristian Liljeström)


22.6.2005

K-Map suunnistuskarttapalvelut / suunnistuskarttojen tulostuspalvelut palvelevat heinäkuussa ennakkotilausperiaatteella

Aikataulut heinäkuussa K-Map suunnistuskarttojen tulostuspalveluiden osalta ovat seuraavat:

vko 27        4.-10.7.2005     tulostuspalvelut paussilla (kaikki suunnistushenkilömme tavattavissa Kainuun Rastiviikolla Paljakassa, rasteilla, kisapaikoilla, esittelypisteellä ym. )

vkot 28-30  11.-31.7.2005    tulostuspalvelut toimivat n. 1 viikon toimitusajalla tiedostojen saapumisesta ja vain ennakkovarauksella, ei siis päivittäisiä toimituksia; lähetä sähköpostia 2 viikkoa ennen h-hetkeä kristian.liljestrom@karttaikkuna.fi tai soita 0400-675646.

1.8.2005 alkaen normaalit online-tulostuspalvelut käytettävissänne.

Lisätietoa K-Map tulostuspalveluita www.k-map.net


24.5.2005

Karttaikkunan MapHit-palvelua käytettiin osana mobiiliteknologian tutkimuksessa

Mobiiliteknologian tutkimus liittyy Anu Liljeströmin ja Hilkka Seppäsen Savonlinnan opettajankoulutuslaitoksen eOppimaisterikoulutuksen opintoihin.

Anun ja Hilkan tekemän tutkielman aiheena on mobiiliteknologian käyttäminen perusopetuksen luonnontieteiden opetuksessa 3.-6. luokilla. Aineistoa koottiin kevättalvella Sulkavan kunnan Kaipolan koulussa, jossa toteutettiin yhdessä oppilaiden kanssa jääkauden ilmiöitä tutkiva projekti.

Projektin tuotoksiin voi tutustua Kaipolan koulun kotisivuilta:
Projektista lisätietoa: http://www.savonmedusa.fi/index.php?id=10248
Oppilaiden tuotoksia: http://www.savonmedusa.fi/index.php?id=10255
Tutkimuksen pääsivu: http://www.maphit.fi/luontohavainnot/

Itä-Savo uutisoi 25.5.2005 (pdf 750kt) >>


23.3.2005

Suomen Suurin Suomen kartta toimitettu Q-Point Oy:n lahjatavaramyymälään Juvan ABC:lle

Karttaikkuna Oy on toimittanut "Suomen Suurimman Suomen kartan" Q-Point Oy:lle Juvalle. Jättikartan tarkoituksena on markkinoida ja herättää positiivista kiinnostusta kaikissa Juvan ABC-liikenneasemalla ja Q-Pointin lahjatavaramyymälässä vierailevissa asiakkaissa kertoo Q-Pointin yrittäjä Vesa Lipsanen. Kartan mitat ovat melkoiset mm. korkeus 7,5 metriä ja leveys 4,5 metriä, joten ihan joka toimiston koristeeksi se ei todellakaan sovi.
Polycanvas eli Karttaikkunan Kartta.org - verkkokaupassa tutuksi tullut "Jääkäri-karttamateriaali" osoitti toimivuutensa jättikartan käsittely- ja kiinnitysvaiheessa, muille materiaaleille toteutettuna olisi näin suuri tulostustyö saattanut aiheuttaa melkoisia ongelmia - nyt kuitenkin kaikki sujui mainiosti ja kartta saatiin kiinnitettyä paikalleen jopa oletettua helpommin totesivat Q-Pointin Vesa Lipsanen ja Karttaikkunan Jyrki Pulkkinen urakan valmistuttua.


Kartan tekniset tiedot:
mittakaava: 1:157 500
koko: 7,5x4,5m
pinta-ala: 34m2
mittakaava: 1:157 500
aineisto: 1:1milj. karttatietokanta © Mml, lupanro 36/MYY/05
tulostin: Karttaikkunan Seiko 64S
materiaali: 300g/m2 sään- ja kaikenkestävä polycanvas
paino: 11,0 kg
toteutus: © Karttaikkuna Oy yhteistyössä Q-Point Oy


Käy kokemassa kartta livenä Juvan ABC-liikenneasemalla Q-Point Oy:n myymälässä neuvoo Karttaikkunan Jyrki Pulkkinen.


5.3.2005 klo 6.00 (9.55, 10.50, 11.05, 11.55, 12.50)

MapHit-seurantapalvelu käytössä Sulkava-hiihdossa

Reaaliaikaista MapHit-seurantaa käytetään tänään lauantaina 5.3.2005 Sulkava-hiihdon 50km:n reitillä. Karttaikkunan Jarmo Munck starttasi hiihtämään n. klo 9.40 aamulla, josta alkaen hiihdon etenemistä voi seurata reaaliaikaisesti MapHit-internetpalvelussa >> (käyttöohje: valitse ryhmä -valikosta ensin alaspäin vierittämällä "seuranta" ja seuraavaksi valitse kohde -valikosta "Jyrkin 6600" ja klikkaa näytä -painiketta - hetken päästä karttanäytölle ilmestyy seurantalaitteen sen hetkinen tarkka sijainti punaisella nuolella merkittynä, sijannin tallennusväli on 30 sekuntia, lisäksi näytössä näkyy reitti tunnin ajalta). Kartan toiminnoilla voit liikkua kartalla ja vaihtaa eri zoomaustasoja. Arvioitu maaliin saapumisaika on 3 - 3,5 tuntia, joten reaaliaikainen seuranta siis päättyy n. klo 13.00.


Kuvassa Jarmo Munck starttaamassa kirpeässä liki 20 asteen aamupakkasessa Sulkava-hiihtoon mukanaan MapHit-seurannan laitteet (tiedonkeruusovelluksella varustettu Nokia 6600 ja lisälaitteena paikantamiseen bluetooth-GPS.).


Hiihdon edistymistä voi seurata internetkartalta.


Alkumatka on edistynyt vauhdilla, 7km:n matkaan on kulunut vain hieman yli 20min. Juvan puolelle eli 20km:n kohdalle matka edistyi alle 1.10.


Ja Kaskiin kylä eli puolimatka taittui ajassa 1.22, nahkeasta pakkaskelistä huolimatta vauhti on ollut sen verran huima, että pitää ihmetellä seurannan mukana pysymistä...


10km ennen maalia väliaika pysähtyi n. 2.15, joten lenkin loppuaika taitaa mennä 2.45 seutuun.


Reitti heitetty, eli Jarmo maalissa n. 2.50! Seurantatekniikka pelasi katkotta koko matkan ajan.


Joskitin Heikki ja Jarmo hiihtelivät viimeiset 15km samaan tahtiin.


6
.2.2005 klo 14.00

Karttaikkunan suurtulostusyksikkö on uudistettu, suuret mittakaavat 1:5 000 - 1:15 000 lisätty verkkokaupan valikoimiin

Karttaikkunan uusi suurtulostusyksikkö on nyt tuotantokunnossa. Laitteistolla voidaan tulostaa karttoja aina 160cm leveyteen (ja vaikka 50m pituuteen) saakka myös erikoismateriaaleille, kuten säänkestävät paperi, tarrat, kankaat, valokaappikalvot jne. Tulostusvärit ovat säänkestäviä, joten myöskin ulkokäyttöön tarkoitetut kartat ja -taulut on nyt mahdollista tuottaa laadukkaasti, nopeasti ja etenkin edullisesti.

Tuoteselosteet:
Materiaalit >>
Kartta-aineistot >>


Kaikki Kartta.org -verkkokaupan suurtulostekartat tuotetaan säänkestävinä toteaa Karttaikkunan Jyrki Pulkkinen.

Kartta.org - verkkokaupan karttatulostepalveluun on valmistunut tarkempi kartta-aineisto, joka mahdollistaa laadukkaat kartat aina 1:5 000 -mittakaavaan saakka A4-A0 kokoluokissa. Uutta aineistoa käytetään 1:5 000 - 1: 20 000 mittakaavoissa parantamaan tulosteiden tarkkuustasoa entisestään paremmaksi. Kartta.org -verkkokaupan suurtulosteet tuotetaan kaikissa koko- ja mittakaavaluokissa nyt perusversionakin säänkestävälle paperille tulostettuna.

Nämä molemmat uudistukset - tarkempi aineisto ja uusi tehokas suurtulostin - yhdessä merkitsevät huomattavaa parannusta sekä verkkokaupan tulostetuotteiden osalta että tilauskarttapalvelujen vedostusten ja säänkestävien karttataulujen tuottamisessa.  Suurtulostuksien normaali toimitusaika valmiista materiaalista on 2-5 työpäivää.


Uudella säänkestävää 64tuumaa eli reilut 160cm leveätä väritulostetta tekevällä tulostimella voidaan tuottaa tarkkoja karttatulosteita erilaisille materiaaleille.

 

10.12.2004 klo 22.00

Savonlinnan Innovaatio-keskus koordinoi Matkailun osaamiskeskuksia  
Joensuun Yliopiston Savonlinnan koulutus- ja kehittämiskeskuksen johtaja Pellervo Kokkonen; hankkeet ovat valtakunnallisia

MOSKE eli Matkailun osaamiskeskus ei tee hankkeita tutkijoille tai itselleen, vaan yrityksille...
Lue lisää Itä-Savon uutisista:
etusivu (pdf 450kt)>>
artikkeli 11.12.2004 (pdf 1,5Mt) >>


23
.11.2004 klo 18.00

Maastokarttojen hankinta helpottuu  (Lehdistötiedote 23.11.2004 JULKAISUVAPAA HETI)

Itä-Savo lehti 19.11.2004 (pdf-tiedosto, 200kt.) >>

Maastokarttoja voi nyt tilata verkon kautta. Uusi verkkopalvelu käsittää lähes koko Suomen maastoalueet. www.kartta.org sivut tarjoavat täysin uudenlaisen mahdollisuuden määrittää haluttu maastoalue, halutussa mittakaavassa, ja tilata siitä tehty kartta postin kautta suoraan kotiin.
Itse osto tapahtumana on helppo, nopea ja yksinkertainen. Valittavissa ovat kartan mittakaava, paperikoko ja –laatu. Alue valitaan sivustossa vapaasti internet-kartalta näpäyttämällä.


Räätälöidyille kartoille on kysyntää. Aiempiin peruskarttalehtiin verrattuna palvelu antaa käyttäjälleen täyden vapauden valita millaiselta alueelta ja millaisessa koossa kartta toimitetaan. Yleensähän käy niin, että haluttu alue sijaitsee usean karttalehden alueella, jolloin pienestä alueesta on jouduttu ostamaan monta perinteistä peruskarttaa. Toisaalta uusi palvelu mahdollistaa esim. metsästysseuran maa-alueiden esittämisen yhdellä kartalla. Verkkokauppa tarjoaa karttoja A4 koosta alkaen. Suurin tällä hetkellä tarjolla oleva kartta on A0 (84cm x 119cm) kokoinen. Mittakaavat ovat 1:20 000, 1:25 000 ja 1:50 000. Karttoja saa säänkestävänä tai normaali paperipintaisena.


Odotettu palvelu

Ammattimaisessa maa- ja metsätaloudessa, riistanhoidossa ja metsästyksessä sekä vapaa-ajan toimissa tarvitaan erilaisia karttoja. Luonnossa liikkujille, marjastajille ja sienestäjille sekä kesämökkiläisille omista kartoista on hyötyä. Olipa kyseessä pieni tai suuri kartta tärkeintä on tilaajan vapaus valita oman kartan ominaisuudet ja sijainti.

Palvelun toteuttaja Karttaikkuna Oy on sulkavalainen kartta-alan toimija.


Karttaikkunan Jyrki Pulkkinen esittelee A0 -kokoista karttaa, joka soveltuu hyvin myös seinäkartaksi.

Lisätietoja:
Karttaikkuna Oy / Jyrki Pulkkinen
www.kartta.org
www.karttaikkuna.fi


19.11.2004 klo 12.00

Kartta.org - verkkokaupan palvelu on uudistettu, koko Suomen maastokartat tilattavissa myös suurkokotulosteina


Kartta.org -verkkokaupan tilauspalveluun on lisätty myös suurtulostekoot eli A2, A1 ja A0-kokoiset väritulosteet 1:20 000, 1:25 000 ja 1:50 000 -mittakaavoissa. Lisäksi kaupasta voi nyt ostaa tuotteita myös rekisteröitymättä, mutta tällöin ei myöskään voi oman tilauksen vaiheita seurata online-palvelusta - suosittelemme siis rekisteröitymistä! Maastokarttoja tilaamaan >>



Maastokarttojen online-tilauspalvelu kattaa tällä hetkellä lähes koko Suomen eli kartan sinisellä rajatun alueen (alueen josta maastotietokanta-aineistoa on tällä hetkellä olemassa). Maastokarttoja tilaamaan >>


18.11.2004 klo 9.00

Kartta.org - verkkokaupan palvelua päivitetään edelleen (tilapäisesti poissa käytöstä)

Kartta.org -verkkokaupan palvelinta päivitetään parhaillaan tilauspalvelun laajennuksen johdosta, työn pitäisi valmistua pe 19.11.2004 mennessä. Tilapäisesti kauppa on valitettavasti poissa käytöstä. Päivityksen jälkeen kauppaan avataan uusia karttatulostepalveluita, joten kannattaa seurata tilannetta aktiivisesti.

Kartta.org - verkkokauppa laajentaa koko Suomen maastokarttapalveluun

Kaupasta saat haluamallasi rajauksella online-tilauksena ja helppokäyttöisenä verkko-ostoksena maastokarttatulosteet postilaatikkoosi toimitettuna koko Suomen alueelta (pl. pohjoisin Lappi eli n. Muonion korkeudelle asti, minne maastotietokanta-aineistoa on valmistettu).
Koko Suomen kartat liitetään tilauspalveluun kuvalla viikolla - seuraa tilannetta!
 

1.11.2004 klo 15.00

Karttaikkuna Oy:n Kartta.org - verkkokauppa on avattu osoitteeseen www.maphit.com/kauppa

Sulkava-lehden artikkeli 11.11.2004 "Karttaikkunalta voi tilata netistä karttoja" >>

Kaupasta saat suosituimmat painetut ja digitaaliset karttatuotteet helposti ja edullisesti omaan postilaatikkoosi 2-5 työpäivän sisällä ostoksestasi.
Uusia ja ennen näkemättömiä karttapalveluita löytyy "tulostetut kartat" -ryhmästä; voit tilata omalla rajauksella Karttaikkunan maasto- tai tiekartan halutussa mittakaavassa, kartta tulostetaan korkealaatuisella värilasertulostusjärjestelmällä palvelimen muodostamasta digitaaliaineistosta ja toimitetaan postitse tilaajalle 2-5 työpäivän kuluessa tilauksesta!

Uutuustuotteita:

maastokarttatuloste (malli>>)
Karttaikkunan havainnolliset maastokartat A4/A3-koossa voit tilata haluamallasi rajauksella tästä verkkopalvelusta mittakaavoissa 1:20 000, 1:25 000 tai 1:50 000. Lisävaihtoehtona voit valita säänkestävän materiaalin, jolloin oma karttasi kestää kovemmankin käytön. Kartta-aineisto on räätälöity Maanmittauslaitoksen maastotietokannasta (lisätietoja: http://www.maanmittauslaitos.fi/Default.asp?id=43  ).
Tulostekarttojen julkaisuoikeudet © Karttaikkuna Oy, Maanmittauslaitos lupanro 36/MYY/04. Tällä hetkellä palvelu kattaa kaakkoisen Suomen (300x300 km) alueen, koko Suomen kattava palvelu julkaistaan vaiheittain 15.11.2004 mennessä – seuraa palvelun kehitystä reaaliajassa kartta.org verkkokaupassa! Maastokarttoja tilaamaan >>

tiekarttatuloste (malli>>)
Karttaikkunan havainnolliset tiekartat A4/A3-koossa voit tilata haluamallasi rajauksella tästä verkkopalvelusta mittakaavoissa 1:200 000 tai 1:250 000. Lisävaihtoehtona voit valita säänkestävän materiaalin, jolloin oma karttasi kestää kovemmankin käytön. Kartta-aineisto on räätälöity Maanmittauslaitoksen 250-karttatietokannasta (lisätietoja: http://www.maanmittauslaitos.fi/Default.asp?id=75#A2  ). Tulostekarttojen julkaisuoikeudet © Karttaikkuna Oy, Maanmittauslaitos lupanro 36/MYY/04. Tällä hetkellä palvelu kattaa kaakkoisen Suomen (300x300 km) alueen, koko Suomen kattava palvelu julkaistaan vaiheittain 15.11.2004 mennessä – seuraa palvelun kehitystä reaaliajassa kartta.org verkkokaupassa! Tiekarttoja tilaamaan >>

Lisää tuotteita kartta.org verkkokaupassa >>


8.10.2004

Karttaikkuna Oy mukana TravelGate -hankkeessa
Matkailun sähköiseen kauppaan puhtia Matkailun osaamiskeskuksessa

Julkaisuvapaa tiedote 8.10.2004 (pdf) >>

Matkailun sähköiseen kauppaan puhtia Matkailun osaamiskeskuksessa

Miksi matkailun sähköinen kauppa on yhä lapsen kengissä Suomessa? Matkapaketin kokoaminen internetissä käy yhä työläämmäksi. Informaatio ja palvelujen tarjonta ovat hajallaan verkossa eikä kuluttajanäkökulmaa huomioida tarpeeksi. Usein kuluttaja päätyykin internetin sekavan tilanteen vuoksi kokoamaan matkapaketin perinteisen matkatoimiston kautta.

Uuden TravelGate Finland –hankkeen tavoitteena on kehittää matkailun sähköistä myyntiä ja markkinointia. Se on valtakunnallisen Matkailun verkosto-osaamiskeskuksen kehitysprojekti, jossa yhdistyvät kansainvälinen tutkimus ja osaaminen sekä yritysten tuotekehitystyö. TEKES on myöntänyt Joensuun yliopiston Savonlinnan koulutus- ja kehittämiskeskukselle rahoitusta TravelGate Finland –projektin toteuttamiseen.

Matkailuportaalien määrä Suomessa kasvaa parhaillaan räjähdysmäisesti. Erilaisten hankkeiden ja organisaatioiden tavoitteena on kehittää uusia verkkopalveluja. Verkkopalvelujen määrän nopea kasvu on aiheuttanut tilanteen, jossa käyttäjän on yhä vaikeampaa löytää ajantasaista tietoa ja arvioida tarjolla olevan tiedon luotettavuutta. Matkan toteuttamisen kannalta välttämätön informaatio on hajallaan ja palvelujen paketointi internet-kaupankäynnissä ei ole mahdollista. Matkailutoimiala kärsii tilanteesta, koska tiedon ylläpito eri järjestelmiin tuhlaa resursseja. Yritysten on vaikeata markkinoida ja myydä tuotettaan, koska selkeää ja vetovoimaista sähköistä markkinapaikkaa ei ole.

TravelGate Finland -projektissa tutkitaan ja kehitetään ratkaisuja eri tuottajien sähköisen palveluntarjonnan yhdistämiseksi. Punaisena lankana ratkaisuja kehitettäessä pidetään asiakasnäkökulmaa sekä yritystoiminnan kilpailukyvyn parantamista. Tavoitteena on luoda matkailutoimialalle vakiintuneet toimintatavat ja –mallit, joiden avulla sähköiset markkinapaikat kehittyvät. Markkinapaikkojen sisällön laatu paranee ja tarjottu valikoima monipuolistuu. Kuluttaja pystyy vertailemaan tuotteita ja palveluja helposti ja positiivinen kilpailu parantaa kuluttajan asemaa. Yritystoiminnan näkökulmasta tarjottavat palvelut ja tuotteet ovat entistä kattavammin kuluttajan ulottuvilla ja ostettavissa.

Projektille on myönnetty Teknologian kehittämiskeskuksen (TEKES) Fenix-ohjelman rahoitus ajalle 1.9.2004 – 30.6.2005. Ensimmäisen rahoituskauden jälkeen projektille on mahdollista hakea jatkorahoitusta Fenix-ohjelmasta vuosittain vuoden 2007 loppuun. Projektikokonaisuus koostuu Joensuun yliopiston tutkimusprojektista ja kolmesta yritysprojektista. Yritys-projektien toimijat ovat Go Finland Oy, Tietotalo Oy ja Karttaikkuna Oy. Yhteensä projektien kokonaissumma on 200 000 EUR, josta tutkimusprojektin osuus on 100 000 EUR.

Projekti kuuluu osana Matkailun verkosto-osaamiskeskuksen (MOSKE) valtakunnalliseen matkakohteen hallintajärjestelmät –ohjelmaan. Joensuun yliopiston Savonlinnan koulutus- ja kehittämiskeskus on yksi MOSKEn viidestä toimijasta, joka toimii Etelä-Savon alueella. MOSKEn tehtävänä on tuoda matkailuyrityksille uusia innovatiivisia tapoja nähdä toimialan tulevaisuutta ja parhaita käytänteitä sekä edistää uuden liiketoiminnan syntymistä. MOSKE toimii tutkimusmaailman ja elinkeinon välisenä katalysaattorina. Ideana on hyödyntää eri alojen huippuosaamista ja kansainvälistä asiantuntijuutta elinkeinon tarpeisiin sekä välittää matkailuyritysten tiedon- ja osaamisen tarpeita tutkimuslaitoksille. MOSKE kuuluu sisäasiainministeriön valtakunnalliseen osaamiskeskusohjelmaan, jossa on 22 osaamiskeskusta eri aloilta.

Lisätietoja projektista ja Matkailun verkosto-osaamiskeskuksen toiminnasta löytyy osoitteesta www.matkailu.org.


Ohjelmajohtaja Teppo Loikkanen
Matkailun verkosto-osaamiskeskus
Savonlinnan Innovaatiokeskus Oy
Puh. (044) 758 5472
teppo.loikkanen@joensuu.fi
http://moske.matkailu.org
 



7.10.2004 / KL

Karttaikkuna Oy esitteli tuotteitaan Paikkatietomarkkinoilla 5.-6.10.2004 Helsingin Messukeskuksessa


Topi Suomalaisen pitämä Karttaikkunan tietoisku "MapHit - monipuoliset paikkatietopalvelut kaikille, edullisesti ja helposti" herätti mukavasti kiinnostusta messuväessä, paikalla oli n. 50 kuulijaa!  PP-esitys >>


Sulkavan kunnanjohtaja Juri Nieminen vieraili Karttaikkunan osastolla tutustumassa kotikunnan yrityksen palveluihin. MapHit-paikkatietotuotteita esitteli Jyrki Pulkkinen ja samalla sovittiin MapHit-seurantapalvelun käyttöönotosta, lähitulevaisuudessa päästään seuraamaan reaaliajassa Sulkavan MapHit-kuntapalvelussa missä kunnanjohtaja milloinkin liikkuu!

Lisätietoja Paikkatietomarkkinoista:

Karttaikkuna Oy Paikkatietomarkkinoilla 5.-6.10.2004 >>


16.9.2004 / KL

Uusi Karttaikkuna on syntynyt; JAP-Solutions Oy, Karttaikkuna Oy, K-Map Kristian Liljeström ja Mediaikkuna Oy,
yhdistivät liiketoimintansa 15.9.2004, uudistuneen yhtiön nimi on Karttaikkuna Oy!


Vuonna 1996 perustetun karttaviestintään ja digitaalisten paikkatietoaineistojen räätälöintiin erikoistuneen Karttaikkuna Oy:n liiketoimintasuunnitelma päivitettiin v. 2003-2004 ja toiminnalle määriteltiin uudeksi liiketoiminta-alueeksi paikannus ja navigointi eli helppokäyttöiset MapHit –paikkatietopalvelut, toisena pääliiketoiminta-alueena jatkaa karttapalveluliiketoiminta eli tilauskarttojen valmistus.

Merkittävänä osana liiketoimintasuunnitelman uudistusta yhtiön resursseja vahvistettiin 15.9.2004 liittämällä yhteistyöverkostossa toimineiden kartta- ja paikkatietoyhtiöiden liiketoiminta Karttaikkunaan; K-Map Kristian Liljeström (1989), Mediaikkuna Oy (2001), JAP-Solutions Oy (2003) sekä lisäksi samassa järjestelyssä Tietorinteen Yrityskeskus (2001) Sulkavalla siirrettiin Tietorinne Oy:n omistukseen.

Uusi liiketoiminta
MapHit on yhtiön rekisteröimä aputoiminimi, jonka puitteissa toteutetaan paikannus ja navigointipalvelut. Vuoden 2004 alussa julkaistu MapHit -paikkatietoalusta toimii perustana erilaisille MapHit -tuoteryhmän palveluille. Ydintuote on MapHit -paikkatietoalusta, jolla asiakas voi itse toteuttaa oman paikkatietopalvelunsa asp-sovelluksen avulla verkossa.
Toimialakohtaisia, asiakaslähtöisiä paikannuksen ja henkilökohtaisen navigoinnin palveluja kehitetään jatkuvasti yhdessä Karttaikkuna Oy:n partneri- ja yhteistyöverkoston kanssa sekä erilaisissa kehittämisprojekteissa.

Ydinosaaminen:
* paikkojen ja tilan hallinta asiakaslähtöisesti
* paikkatietoteknologiaan liittyvä ohjelmointi
* karttatietokantojen hallinta ja visualisointi

Arvot:
kumppanuus, tuloksellisuus, innovatiivisuus ja avoimuus

Näistä aineksista syntyi uusi Karttaikkuna Oy ja kustannustehokkaat MapHit -paikkatietopalvelut sekä karttapalvelut.

Lisätietoja:
Kristian Liljeström, tj. karttapalvelut
Jyrki Pulkkinen, paikannus ja navigointi
 


 vanhat uutiset >>

SULJE IKKUNA